Annonse

Annonser finnes i flere plasseringer og typer på nettstedet. Les kategoribeskrivelsen nedenfor nøye – det er her det differensieres på type.

Som for sponsorer er annonser en egen spesifikk innholdstype med sitt eget regelverk.

anonnse

1) Tittel. Denne vises ikke i frontend men er nyttig for din egen organisering.

2) Link URL – fylles ut dersom annonsen skal være klikkbar til annonsørens nettsted. Husk alltid å legge inn hele nettadressen, inkl. http:// eller https://

3) Bredde. Angi enten ‘screen’ eller ‘page’.
Dersom du setter denne verdien til screen vil annonsen spre seg utover hele nettleserens bredde. Page tilsier at den er begrenset til innholdets bredde.

4)Bakgrunnsfarge. I fall du angir ‘screen’ vil denne fargen fylle ut ‘resten’ av siden utover annonsens utstrekning. Bruk hexadecimalbetetbelse, uten # først. Dette er en sekssifret kode som beskriver fargen. F eks  er sort #000000, rød er #ff0000, hvit er #ffffff. Her finner du et verktøy som hjelper deg å finne hex-verdier for ulike farger:
> Online fargevelger

5) Kategorier
Kategoriene angir plassering på siden, samt regelsett for visning.
> Annonseplasseringer

6) Bilde
Bilde til annonse vises i sin fulle utstrekning. Vær bevisst hvordan dette vil fremstå på ulike skjermformater – påse at tekst i bilde er godt lesbar også når annonsen blir liten.
Et godt utgangspunkt for størrelse for de annonsene som går over hele sidebredden er 1280px bredde, og 200-500 px høyde. For dashboardannonsene er det viktig å se helheten, og vurdere lesbarhet og størrelse deretter. Men for en annonse som går over en av tre spalter anbefaler vi at bildet er min 400x200px.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *